Warmtepomp Installatie

Een warmtepomp is goed voor het klimaat én uw portemonnee
ContactOfferte aanvragen

Warmtepomp installatie Rotterdam

Een warmtepomp is een zeer duurzaam alternatief om te gebruiken als warmtebron voor het verwarmen van uw woning of bedrijfspand. De warmtepomp zorgt voor warm water en regelt de gehele verwarming. Door de warmte uit de lucht, bodem of het grondwater te halen maakt de warmtepomp energie aan. De warmtepomp werkt op elektriciteit en dus niet op gas. Hierdoor zal uw gasverbruik drastisch omlaag gaan en is de warmtepomp ook geschikt voor iedere woning die van het gas af is. Daarnaast bent u goed bezig met het terugdringen van de CO2-uitstoot. De warmtepomp zorgt tot wel 50% verminderen van CO2-uitstoot.

Kortom: Een warmtepomp is goed voor het klimaat én uw portemonnee: uw uiteindelijke energierekening gaat omlaag. Als u nu een warmtepomp aanschaft krijgt u bovendien ook nog subsidie, waardoor de investering nog gunstiger is.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt energie uit de omgeving: de aarde, het water of de lucht. De werking van een warmtepomp is te vergelijken met de werking van een koelkast. Een koelkast koelt doordat hij warmte verzamelt uit de lucht in de koelkast en deze afgeeft aan de lucht buiten de koelkast. Hierdoor blijft de temperatuur binnen de koelkast laag. De warmtepomp verzamelt de lucht van buiten uw huis en geeft deze vervolgens af binnen het huis.

Ook als het buiten koud is kan de warmtepomp warmte uit de lucht of bodem halen. Dat doet hij bovendien zeer efficiënt: van 1 kWh stroom maakt een waterpomp 2 tot wel 5 kWh warmte! U investeert dus in principe weinig energie om veel energie terug te krijgen. Een warmtepomp gebruikt stroom en daardoor zal uw stroomverbruik enigszins toenemen. Omdat u, afhankelijk van welke warmtepomp u installeert, echter de helft minder of zelfs geen gas gebruikt, zal de uiteindelijke energierekening toch afnemen.

Besparen op kosten en het verkrijgen van subsidie

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan uw besparing op gasverbruik flink oplopen. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld zonnepanelen kunt u een zeer aantrekkelijk rendement behalen. Dat rendement wordt nog groter als u gebruikmaakt van subsidiemogelijkheden. Uw subsidie kan oplopen tot duizenden euro’s.

Wij informeren u graag.
Is uw woning geschikt voor een warmtepomp? Of uw woning geschikt is voor een warmtepomp hangt onder meer af van de isolatie van uw woning, het warmteafgiftesysteem dat u heeft en de beschikbare ruimte.

Warmtepomp laten installeren in Rotterdam?

Neem dan direct contact met ons op!